Kul KulTur-app för barn om Vänermuseet!

För att nå den yngre generationen har Svenskt Kulturarv tagit fram appen KulTur. Appen är gratis och består av historiskt material i form av olika filmer, texter, bilder och quizar från olika kulturarvsplatser runt om i Sverige, varav Vänermueet är en. Utvecklingen av appen har gjorts tillsammans med lärare, elever och kunniga personer inom kommunikation och spelutveckling.

KulTur-appen kan användas på en smartphone eller på en surfplatta – i skolan, hemma, på resan eller på plats på någon av kulturarvsplatserna. På så sätt kan unga på ett underhållande och roligt sätt ta del av våra kulturskatter samtidigt som appen kan fungera som ett stöd åt lärare i historieundervisningen.

Läs mer och ladda ner appen här: http://www.svensktkulturarv.se/kultur/

 

 

Publicerat av duva