Fiskmatning och guidad tur med museibiologen

Kom till Vänermuseet för att träffa Vänerns fiskar, stora och små tillsammans med museets biolog. Under en 45 minuters lektion lär vi oss om Vänerns fiskar hur dem lever vad dem äter och hur dem bor. Vi tittar på akvarierna och ni får se på när fiskarna matas.

Ta gärna med ett mellanmål som ni kan äta i vårt samlingsrum på entréplan. Under trappan som går från akvarierna på nedre våningen finns en fiskedamm. Där kan ni efter lektionen fiska och känna på mjukisfiskar av olika sort och art samt vidareutforska museet.

Tid: Förmiddagar onsdag och fredag. Under sommaren går det även att boka på måndagar (juni –september).

Ålder: Förskola – Årskurs 3

Plats: Vänermuseets akvarier

Pris: 300 kr / grupp

För att boka tar du kontakt med vår museibiolog Daan van der Blom på tel: 0510-77 00 37 eller via mail: daan.vanderblom@lidkoping.se