Carl Söderbergs höghjuling – Maj 2019

Ett av de mer spektakulära föremålen som vi har i våra samlingar är en gammal cykel, en höghjuling. Tyvärr visste vi inte något om den, förutom att den sannolikt var tillverkad i slutet av 1800-talet.

Men i vintras kom det in en dam, som undrade om vi hade kvar två fotografier som hon hade lånat ut till museet för flera år sedan. Bilderna föreställde höghjulingen och mannen som hade gjort den. Hon visste också vad mannen hette och när den var tillverkad. Hennes farmor hade nämligen varit fosterbarn i familjen.

En medarbetare på museet hittade strax därpå ett kuvert med de båda bilderna, som man kan se här i montern. Dessutom fanns en lapp med en anteckning i blyerts om att damen hade ringt museet den 8 april 2000, och berättat om föremålet och upphovsmannen.

Nu är cykeln äntligen registrerad i vår databas Carlotta och har fått ett inventarienummer, 017445. Med uppgifter om tillverkare, förutvarande ägare, årtal med mera. Och plötsligt har cykelns kulturhistoriska värde ökat dramatiskt, från att bara ha varit en höghjuling till att vara en väldigt speciell höghjuling, tillverkad, ägd och brukad av Carl Söderberg på Fiskaregården i Tådene. Dessutom har vi nu också två fotografier av honom och cykeln.

Carl var född 1868 och tillverkade cykeln när han var i 18-årsåldern, alltså omkring 1886. Bilderna togs 1931 och är nu scannade. De återfinns också i vår databas under inventarienumren 2019:0057 och 2019:0058.

Höghjulingar började tillverkas i Europa på 1860-talet. Anledningen till den annorlunda formen med pedaler monterade på ett stort framhjul var att det gjorde det möjligt att

och har fått ett inventarienummer, 017445. Med uppgifter om tillverkare, förutvarande ägare, årtal med mera. Och plötsligt har cykelns kulturhistoriska värde ökat dramatiskt, från att bara ha varit en höghjuling till att vara en väldigt speciell höghjuling, tillverkad, ägd och brukad av Carl Söderberg på Fiskaregården i Tådene. Dessutom har vi nu också två fotografier av honom och cykeln.

Carl var född 1868 och tillverkade cykeln när han var i 18-årsåldern, alltså omkring 1886. Bilderna togs 1931 och är nu scannade. De återfinns också i vår databas under inventarienumren 2019:0057 och 2019:0058.

Höghjulingar började tillverkas i Europa på 1860-talet. Anledningen till den annorlunda formen med pedaler monterade på ett stort framhjul var att det gjorde det möjligt att cykla med högre hastighet. 1885 presenterades den första moderna cykeln, med kedjedrift på bakhjulet och olika storlekar på kedjehjul och krans, vilket gav samma effekt.

Den som vill se cykeln i verkligheten kan bege sig till Forsviks bruk, där den ingår som ett av många föremål i utställningen Järnsmeden i myt och verklighet, Vänermuseets utställning som visades här sommaren 2018, och som i sommar är utlånad till Forsvik.

Annars får man nöja sig med att besöka vår databas Carlotta.           Gå in på www.vanermuseet.se och klicka på Sök i samlingarna. Skriv in ovanstående inventarienummer i frisöksrutan, eller skriv ordet cykel, så kan du läsa mer om cykeln och bilderna. Om man söker på ordet cykel får man också träff på några andra cykelföremål och bilder på cyklar.

Björn Ohlsson

Antikvarie och etnolog på Vänermuseet

Publicerat av Evelina Thyne