Bokningar

Välkommen att boka guidning i våra utställningar eller konferens i något av våra konferensrum.

Om du vill boka guidning i någon av våra tillfälliga vandringsutställningar, i vår basutställning Vänerland, i museilägenheten Ajax eller i Lidköpings stad genom stadsvandring. Kontakta receptionen vi hjälper dig med alla typer av bokningsförfrågningar.

Bibliotek, Kulturhus, skolor har möjlighet att boka/hyra vår vandringsutställning; Fisket och Fiskaren i Vänern. Läs mer om utställningen HÄR.

Priser

Guidad tur
Mindre än 15 personer; 750 kronor.
Fler än 15 personer; 40 kronor per person (ord. pris 50 kronor per person).
Dessa priser inkluderar entré till museet, guidning samt hyra av konferenslokal om så önskas. Gäller under ordinarie öppettider.

Priser utöver ordinarie öppettider
Gruppbokningar som ligger utöver ordinarie öppettider debiteras 600 kronor för varje påbörjad timme, oavsett antal deltagare.

Guidad tur i museilägenheten Ajax
Dröm dig tillbaka i tiden under en guidning av vår 20-talslägenhet som ligger i kvarteret Ajax i Lidköping.
Här bodde Ellen och Henning i 42 år. Inredningen är skänkt av privatpersoner och allt finns; möbler, textilier, köksutrustning med mera. Lägenheten har vedspis och rinnande vatten.
Max 10 personer/grupp, 300 kronor.

Guidad stadsvandring
Boka en stadsvandring i Lidköping där vi i huvudsak berättar om centrala stadens bebyggelse och den historia som finns kring det man kan uppleva idag. Vandringarna kan ha olika teman och inom vissa ramar även anpassas efter gruppens önskemål. Beroende på vem av oss som guidar, får vandringen ett varierat innehåll.
En stadsvandring kostar 40 kronor per person, minsta totalsumma är 300 kronor. Du bokar via receptionen.  
Den guidade stadsvandringen startar med en samling vid Rådhuset på Nya stadens torg i den centrala delen av Lidköping.

Konferens
Välkommen att förlägga din konferens hos oss. Hos oss finns två konferenssalar, Aquarum och Vallienrummet.
AquaRum är vårt populäraste konferensrum. Det finns plats för upp till 30 personer och rummet är möblerbart för olika typer av sittningar. Det finns tillgång till projektor och whiteboard.
Vallienrummet är en magnifik lokal med fantastik utsikt mot sjön Vänern och passar bra för konferenser, presentationer eller mingel. Här ryms upp till 50 personer i ”biografsittning”. Rummet är helt designat av Bertil Vallien och inrymmer en av hans största glasbåtar som sträcker sig 3,5 meter. Vallienrummet är en del av museet och stängs inte av för övriga besökare under museets ordinarie öppettider.

Visst är det så att man jobbar mer effektivt om man avbryter med något avkopplande? Vi berättar gärna om museets kommande projekt, om verksamheten eller guidar er i utställningarna, från 5 minuter till 1 timme. Guidade visningar måste förbokas!

Skolbesök
Vänermuseet tar med glädje emot skolklasser i våra utställningar, vår 1920-tals lägenhet eller ute i det fria. Ni kan både boka in er i något av våra skolprogram eller gå på egen hand i museet.
Läs mer om våra skolprogram 

Alla bokningar görs via receptionen på telefon: 0510-77 00 95