Bokningar

Välkommen att boka guidning i någon av våra utställningar eller ett möte i något av våra konferensrum.

Vi erbjuder guidade visningar i vår basutställning Vänerland, i museilägenheten Ajax och i Lidköpings stad genom stadsvandring. Dessutom kan bibliotek, kulturhus, skolor med mera hyra vår vandringsutställning – Fisket och Fiskaren i Vänern. Läs mer om det HÄR.
För guidning i någon av våra tillfälliga utställningar kan förfrågan ställas till receptionen. Det är också till receptionen du vänder dig med alla typer av bokningsförfrågningar: 0510-770095

Entré
Vuxna 50 kr.
Barn och ungdomar har fri entré tills de fyllt 20 år.
Årskort 80 kr, gäller för ett kalenderår och ger fri entré till museet och vår programverksamhet (förutom vid enstaka evenemang).

Guidad tur
Mindre än 15 personer 750 kr.
Fler än 15 personer 40 kr per person (ord. pris 50 kr per person).
Dessa priser inkluderar entré till museet, guidning samt hyra av konferenslokal om så önskas. Gäller under ordinarie öppettider.

Priser utöver ordinarie öppettider
Gruppbokningar som ligger utöver ordinarie öppettider debiteras 600 kr för varje påbörjad timme, oavsett antal deltagare.

Guidning av museilägenheten Ajax
Dröm dig tillbaka i tiden under en guidning av vår 20-talslägenhet som ligger i kvarteret Ajax i Lidköping.
Här bodde Ellen och Henning i 42 år. Inredningen är skänkt av privatpersoner och allt finns; möbler, textilier, köksutrustning med mera. Lägenheten har vedspis och rinnande vatten.
Guidning 300 kr, max 10 personer.

Stadsvandring
Vid förfrågan kan en stadsvandring i Lidköping bokas med någon ur Vänermuseets personal.
I huvudsak berättar vi om centrala stadens bebyggelse och den historia som finns kring det man kan uppleva idag. Vandringarna kan ha olika teman och inom vissa ramar även anpassas efter gruppens önskemål. Beroende på vem det är från museet som guidar, får vandringen ett varierat innehåll.

En stadsvandring kostar 40 kr per person, minsta totalsumma är 300 kr. Du bokar via museets reception och samling sker vid Rådhuset på Nya Stadens Torg mitt i Lidköping.

Konferens
Välkommen att förlägga din konferens hos oss! Vi har två fina konferenssalar att hyra ut och i restaurangen som ligger alldeles intill museet kan ni boka fika och mat.

AquaRum är vårt populäraste konferensrum. Det finns plats för upp till 30 personer och rummet är möblerbart för olika typer av sittningar. Det finns tillgång till OH-utrustning och whiteboard.

Vallienrummet är en magnifik lokal med fantastik utsikt mot sjön och passar för exempelvis konferenser, presentationer eller mingel. Här ryms upp till 50 personer i ”biografsittning”. Rummet är helt designat av Bertil Vallien och inrymmer en av hans största glasbåtar på 3,5 meter. Vallienrummet är en del av museet och stängs inte av för övriga besökare under museets ordinarie öppettider.

Visst är det så att man jobbar mer effektivt om man avbryter med något avkopplande? Vi berättar gärna om museets kommande projekt, om verksamheten eller guidar er i utställningarna, från 5 minuter till 1 timme. Guidade visningar måste förbokas!

Skolbesök
Vi på Vänermuseet tar med glädje emot skolklasser i våra utställningar, vår 1920-tals lägenhet eller ute i det fria. Ni kan både boka in er i något av våra skolprogram eller gå på egen hand i museet. Läs mer om våra skolprogram HÄR.

Alla bokningar görs via receptionen på telefon: 0510-770095