Bokningar

Välkommen att boka guidning i Vänermuseets utställningar eller konferens i något av konferensrummen.

Om du vill boka guidning i någon av Vänermuseets tillfälliga vandringsutställningar, i basutställningen Vänerland, i museilägenheten Ajax eller i Lidköpings stad genom stadsvandring. Kontakta Receptionen – De hjälper dig med alla typer av bokningsförfrågningar.

Bibliotek, Kulturhus och skolor har möjlighet att boka och hyra Vänermuseets vandringsutställning Fisket och Fiskaren i Vänern.

Priser

Guidad tur i Vänermuseet

Mindre än 15 personer: 750 kronor
Fler än 15 personer: 40 kronor per person (ord. pris 50 kronor per person).
Dessa priser gäller under ordinarie öppettider och inkluderar entré till museet och guidning. Konferenslokalen Aquarum finns att hyra om så önskas, se priser längre ned på sidan.

Priser utöver ordinarie öppettider

Gruppbokningar som ligger utöver ordinarie öppettider debiteras med 600 kr extra för varje påbörjad timme, oavsett antal deltagare.

Guidad tur i museilägenheten Ajax

Dröm dig tillbaka i tiden under en guidning av vår 20-talslägenhet som ligger i kvarteret Ajax i Lidköping.
Här bodde Ellen och Henning i 42 år. Inredningen är skänkt av privatpersoner och allt finns; möbler, textilier, köksutrustning med mera. Lägenheten har vedspis och rinnande vatten.
Max 10 personer/grupp, 300 kronor.

Guidad stadsvandring

Boka en stadsvandring i Lidköping där vi i huvudsak berättar om centrala stadens bebyggelse och den historia som finns kring det man kan uppleva idag. Vandringarna kan ha olika teman och inom vissa ramar även anpassas efter gruppens önskemål. Beroende på vem av oss som guidar, får vandringen ett varierat innehåll.
En stadsvandring kostar 40 kronor per person, minsta totalsumma är 300 kronor. Du bokar via Receptionen.  
Den guidade stadsvandringen startar med en samling vid Rådhuset på Nya stadens torg i den centrala delen av Lidköping.

Konferens

Förlägg din konferens hos Vänermuseet.
AquaRum är Vänermuseets populäraste konferensrum. Det finns plats för upp till 30 personer och rummet är möblerbart för olika typer av sittningar. Det finns tillgång till projektor och whiteboard.
95 kr/person heldag (10-17)
50 kr/person halvdag (10-13)
Minsta kostnad för att boka är 400 kr.

Vallienrummet är en magnifik lokal med fantastik utsikt mot sjön Vänern och passar bra för konferenser, presentationer eller mingel. Här ryms upp till 50 personer i “biografsittning”. Rummet är helt designat av Bertil Vallien och inrymmer en av hans största glasbåtar som sträcker sig 3,5 meter.

Vallienrummet är en del av museet och stängs inte av för övriga besökare under museets ordinarie öppettider. Därför hyrs det endast ut på kvällstid. 
1800 kr första timmen, därefter 1400 kr för varje påbörjad timme.

Visst är det så att man jobbar mer effektivt om man avbryter med något avkopplande? Vi berättar gärna om museets kommande projekt, om verksamheten eller guidar er i utställningarna, från 5 minuter till 1 timme. Guidade visningar måste förbokas!

Skolbesök

Vänermuseet tar med glädje emot skolklasser i utställningar, museilägenhet eller ute i det fria. Ni kan både boka in er i något av skolprogrammen eller gå på egen hand i museet.
Läs mer om våra skolprogram 

Alla bokningar görs via Receptionen på telefon: 0510-77 00 95