Laddar Evenemang

Kommande Evenemang

Evenemangsvynavigation

mars 2019

Vänermusei Vänner arrangerar Berättarkväll – Gamla Bykällor

20 mars kl. 18:00

Vänermusei Vänner arrangerar berättarkväll med kaffe och våffla på Vänermuseet onsdagen 20/3 kl. 18.00. ”Gamla bykällor” – Husaby, Skofteby, Råda och Kållandsö. Presentation av T. Engdahl, V. Lundborg, M. Sanderi och I. Johnsson.

Läs mer »

Stadsodling i Lidköping idag

26 mars kl. 18:00

Lust att odla, men balkongen känns trång? Kanske en gräsplätt i närheten kan bli något givande, för dig och för grannarna! Att odla i staden är både bra för miljön och för ett ökat socialt sammanhang. Theres Axén på AB Bostäder i Lidköping kommer till Vänermuseet och berättar om deras pågående stadsodlingsprojekt som startade 2018. Hur gick det till i början, och vad kan vara bra att tänka på inför din egen stadstäppa? Fri entré! Bild: © Jim Linwood/Flickr

Läs mer »

Lidköping – från privilegiebrev till Vasatid

28 mars kl. 18:00 - 19:30

Utifrån arkeologiska fynd och skriftliga källor berättar arkeologerna Annelie Nitenberg och Anna Nyqvist Thorsson om hur en stad vid Lidans mynning växer fram. I dynamiken mellan ett aktivt borgerskap med egna intressen och en statsmakt med politiska ambitioner formas människors dagliga liv på platsen. I Lidköping strålar vattenvägar samman och har under århundraden skapat en mötesplats för människor, varor och idéer. Fri entré! Bild: Annelie Nitenberg, till vänster, visar upp ett litet ringformat bronsspänne som hittades vid utgrävningarna i Gamlestan…

Läs mer »

april 2019

Bebisbus!

4 april kl. 14:00

Barnvagnspromenad med antikvarie Lars Göran Nilsson. En stadsvandring som passar dig som har barnvagn. Samling vid rådhuset på Nya Stadens Torg torsdag 4/4 kl. 14.00. Ingen anmälan krävs. Fri entré!

Läs mer »

Klädbytardag på Vänermuseet

6 april

Lördagen den 6 april är du välkommen på klädbytardag på Vänermuseet! Ta med max 5 hela och rena klädesplagg som du inte vill använda mer, byt till dig något nytt! Kl. 11-12.30 är det inlämning. För varje plagg du lämnar in får du en biljett som sedan byts mot ett nytt plagg vid utlämningen. Allting är gratis! Kl. 13-15 är det dags för själva utlämningen och skulle de bli plagg över skänks dem till en lokal second hand-butik. Dagen arrangeras…

Läs mer »

Vänermusei Vänner arrangerar Utflykt till Råda källor

10 april kl. 18:00

Vänermusei Vänner arrangerar utflykt till Råda by-källor, onsdag 10/4 kl. 18.00. Maria Sanderi berättar om Råda källor och öppnar upp Lunnelidstugan. Medtag gärna en fikakorg. Samling kl. 18.00 vid Vänermuseet för samåkning i egna bilar.

Läs mer »

Nyfiken på: Lidköpings Mekaniska Verkstad/UVA Lidköping

11 april kl. 18:00 - 19:30

Medlemmar i föreningen Meken-Minnet berättar om och visar bilder och film från företagets 144-åriga historia. Fri entré. Samarr: Meken-Minnet. Bild: Lidköpings Mekaniska Verkstad 1922.

Läs mer »

Vernissage: Pupi Kot – Björnen Guds Son

14 april kl. 14:00

Ingvor Ljung och Anders Björklund som står bakom utställningen ”Pupi Kot- Björnen Guds Son” berättar om utställningen och håller föredrag om ”Amazonas i norr- en resa bland urbefolkningar i norra Sibirien.” Utställningen står till och med 18 maj. Fri entré!      

Läs mer »

Påsklov på Vänermuseet

16 april - 18 april

Välkommen till Vänermuseet på påsklovet! Under tisdag-torsdag under v.16 finns flera olika aktiviteter att välja mellan. Program: Äggjakt på museet, hela dagen tisdag-torsdag! 20kr/barn. Fiskmatningsshow! Tisdag och torsdag kl. 10.30. Skaparverkstan står öppen tisdag och torsdag kl. 13-15, vi gör masker och rörelser med inspiration från utställningen Pupi Kot – Björnen Guds Son. Påsk i Ajax! Onsdag kl. 11-14. Smaka nygräddade plättar i museilägenheten på Målaregatan 8 där tiden stått stilla sedan 1920-talet. Entré till museet: Vuxen – 50kr Årskort – 80kr…

Läs mer »

Påsk i Ajax

17 april kl. 11:00 - 14:00

Kom och smaka på nygräddade plättar i museilägenheten på Målaregatan 8 där tiden stått stilla sedan 1920-talet. Öppet kl. 11-14 Fri entré!

Läs mer »
+ Exportera evenemang