Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Barockmusik på Vänermuseet

27 april kl. 17:00

Kristine West traversflöjt och Andres Ericson teorb och barockluta.

27 april lördag kl 17.00 Vallienrummet Vänermuseet

Inträde 150 kr, ungdomar <20 år fritt
100 kr för konsertföreningens medlemmar

Vi ser gärna att ni använder vårt Swish-konto vid biljettköp.
Det går även bra att förköpa biljetter via vårt Swish-konto nr: 1235126784

Duon Kristine West & Anders Ericson spelar barockmusik för den intima sättningen traversflöjt och teorb samt barockluta. De fokuserar på originalmusik skriven för luta tillsammans med ett melodiinstrument – musik som inte spelas så ofta och som tänjer på lutans gränser som solo- och ackompanjemangsinstrument. Välkommen till en konsert med ett rikt samspel och en dialog mellan två instrument av helt olika material! Musik av Bach, de Visée och Telemann med flera.

Anders Ericson föddes i Karlsborg 1976. Han studerade luta på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Malmö med examen 2002. Som continuospelare och solist har Anders framträtt i prestigefulla konsertsalar och operahus i 25 länder världen över och på CD har han ackompanjerat både Anne Sofie von Otter och Barbara Hendricks. Anders är lutenist i Drottningholms Barockensemble och Göteborg Baroque. På sololuta är Anders huvudsakligen fokuserad på fransk 1600-talsrepertoar för barockluta, och 2011 släpptes hans debutsoloskiva ”Relic” som fick mycket fina recensioner i bland annat tidskriften Gramophone. 2014 släpptes uppföljarskivan med musik av Charles Mouton och 2017 utkom “Lyra Sonora”. Sedan 2018 är Anders Ericson bosatt i Falköping.

Kristine West är en flerfaldigt prisbelönt block- och traversflöjtist av den nya generationen. Kristine har masterexamen i tidig musik vid Kungliga Musikhögskolan I Stockholm, och har erhållit flera stipendier från bland annat Kungliga Musikaliska Akademien och Konstnärsnämnden, fonogramstöd från Kulturrådet samt projektbidrag från Statens Musikverk. Som solist och ensemblemusiker har Kristine turnerat i Sverige och internationellt, och hon anlitas även frekvent som flöjtist i barockorkestersammanhang. Kristines debutalbum ”Recorder” gavs ut i april 2016 och innehåller en blandning av musik för blockflöjt och olika sättningar. Skivan hyllades av Sveriges Radio P2, där den fick en toppnotering i programmet CD-revyn, samt i flera medier. 2017 kom hon ut med ett uppföljande album med flöjtsonater av J.S. Bach, vilken också prisats i bland annat Sveriges Radio samt av internationell press.

Detaljer

Datum:
27 april
Tid:
17:00

Plats

Vänermuseet
Framnäsvägen 2
Lidköping,
+ Google Map
Telefon:
0510-770000
Webbplats:
www.vanermuseet.se