I en hamnstad på 1500-talet

14/3 – 7/4. Utställningen I en hamnstad på 1500-talet skildrar hur det kunde vara att leva i en västsvensk hamnstad på medeltiden. Den bygger på Västsveriges största stadsarkeologiska undersökning och berättar om människorna, fynden och det arkeologiska arbetet med utgrävningarna i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg, där staden Nya Lödöse låg mellan åren 1473 och 1624.

Utställningen ger också en liten inblick i hur Lidköping såg ut under denna tid och vilka relationer staden hade med Nya Lödöse. Vi visar också fynd från de senaste årens utgrävningar. Utställningen är producerad av Västarvet, Bohusläns museum och det arkeologiska projektet Staden Nya Lödöse. För det lokala materialet står Vänermuseet.

Utställningen visas 14 mars – 7 april.