Vänermuseets åtgärder för att minska smittspridning av Covid-19

Vänermuseet håller öppet som planerat. Men vi följer förstås de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten rekommenderar för att motverka spridningen av covid-19 och framför allt för att skydda de mest sårbara i samhället, riskgrupper och äldre.

Då vi har flera, både fasta och tillfälliga utställningar i två plan så är det alltid möjligt att hålla gott avstånd. Ingen behöver här vara orolig.

Vänermuseet har även en youtubekanal med digitala visningar.
Vi har där bl.a. en uppmaning till elever och allmänhet att skildra sin vardag under coronakrisen i serieformat. Dessa bidrag blir i höst en del av utställningen; Hemåt!? Skaraborgska serieskapare. Vi har också bokade stadsvandringar, Hållplats Vänern mobilt, vattenlek framför museet och ”Min plats i biosfären” som är en utomhusutställning under sommaren som finns ca en månad på valda favoritplatser i vårt biosfärområde. Se: www.vanermuseet.se

Väl mött!

Majoriteten av alla större evenemang i Lidköping har den närmaste tiden antingen ställts in eller flyttats fram. Tyvärr behöver vi även reservera oss för eventuella ändringar eller avbokningar av kommande evenemang på grund av det rådande läget med coronaviruset. Vi gör vårt yttersta för att även i fortsättningen kunna erbjuda uppskattade evenemang.
Uppdateringar sker kontinuerligt på
www.vanermuseet.se och vår Facebooksida.

För de som önskar besöka oss, men vill försäkra sig om att inte hamna i en stor grupp, kommer vi hålla öppet för max fem personer mellan klockan 09:00-10:00, tisdag till fredag. Besöket inleds med ordentlig handtvätt. För att kunna ta del av Vänermuseet under denna morgonstund behöver du boka via vår reception, senast dagen innan, telefon 0510-77 00 95. Detta för att vi ska kunna garantera att max fem personer är i utställningen samtidigt. Vi håller öppet för alla under ordinarie tider. Vi uppmanar både besökare och våra medarbetare att stanna hemma vid förkylningssymptom. Både Vänermuseets medarbetare och besökare behöver vara uppmärksamma på Folkhälsomyndighetens råd och vara beredda på att följa nya direktiv från Lidköpings kommun och andra myndigheter.