Invigning av Lappat och lagat

Lappat och lagat invigs lördag 30 oktober klockan 13.00, med invigningsanförande av Inger Widjha.

Förr, när ägodelarna var färre och dyrare, kunde de liknas vid ögonstenar som vårdades ömt. Eller i vissa fall lagades praktiskt. Det var något som alla i hushållet höll på med. Idag finns föremål hos flera av Skaraborgs museer där lappandet och lagandet märks av. Och snart kan du alltså se några snillrika exempel i Lappat och Lagat.

Lappat och lagat är ett samarbete mellan de kulturhistoriska museerna i Skaraborg. I utställningen visas ett urval av sinnrikt reparerade föremål från museernas rika samlingar. Den står på Vänermuseet mellan 30/10 2021 – 27/2 2022.
Speciellt med denna utställning är att åtta museer samverkar, och utställningen skall turnera runt på museerna i Skaraborg. Lappat och Lagat har tagits fram i samarbete mellan Falbygdens museum, Kulturkvarteret Pedagogien (Hjo museum), Stadsmuseet i Skövde, Tibro museum, Tidaholms museum, Vadsbo museum, Vänermuseet och Västergötlands museum.