Delar av ‘På djupet’ har öppnat igen

Akvariedelen På djupet, som också är en av Vänermuseets mest populära basutställningar, får en uppfräschning och byggs nu om. Under perioden 1/1 2022 – 1/4 2022 var därför utställningen helt stängd för publik.

Den 2 april öppnade första etappen av På djupet för besökare. Fyra akvarier är nu tillgängliga. Tre akvarier, däribland det stora akvariet, kommer fortsätta att rustas upp och öppnar för besökare i april/maj.

I vårt största akvarium där gäddan Hädda bodde i många år, till sin död hösten -21, dyker det upp nya invånare. Det stora akvariet kommer nu ge rum för större stim av mindre vänerfisk och fina undervattensmiljöer med inspiration från sjön.

Förutom detta uppdateras det tekniska bitarna både bakom kulisserna och ute i utställningen. Allt för att ge besökare en ännu bättre upplevelse och förhoppningsvis även ett ökat intresse för livet i och kring Vänern.

Publicerat av Evelina Thyne