Deltagare sökes: En dag i juni

Under lördagen den 18/6 – 2022 kommer 25 personer i Lidköping med omnejd ha möjlighet att dokumentera sin dag i bilder och dela med sig av sex bilder till Vänermuseet där de skall ingå i museets samlingar.

Du kan anmäla ditt intresse för att delta i projektet genom att höra av dig till oss på sociala medier eller till jakob.oster@lidkoping.se. Vi vill ha ditt namn, mail och/eller telefonnummer. Det är först till kvarn som gäller!

1994 gjordes ett liknande projekt ”Spara en dag i bilder”. Dessa bilder har genom åren använts bland annat i utställningar och visar vardagslivet i Lidköping. Nu, nästan 30 år senare är det dags igen. Vi hoppas med insamlingen kunna få en fin samling bilder från Lidköping under en sommardag. Resultaten skall spegla livet i Lidköping med omnejd en sommardag i juni.

Vi kommer låta 25 personer delta i projektet, vilket innebär att vi kommer att dokumentera en dag i Lidköping med omnejd i 150 bilder med bildtext för varje bild. Bildtexten behöver inte vara längre än några skrivna rader, men bör innehålla ungefärlig tid, plats och gärna namn på eventuella personer som är med på bilden.

När museet fått bilderna har Vänermuseet rätten att använda dem på ett sätt som passar verksamheten, till exempel genom att använda dem som rekvisita, till utställningar, annan pedagogisk verksamhet, marknadsföring, samt magasinera dem för framtiden. Vänermuseet har också möjlighet att låta dem utgå ur samlingarna.

Bilderna skall skickas in till museet via mail till jakob.oster@lidkoping.se senast sista juni.

Dina sex bilder skall:

  • Vara i digitalt format.
  • Tagna av dig som deltar i projektet.
  • Vara minimalt redigerade.
  • Vara tagna under 18 juni 2022.
  • Ha en förklarande bildtext.
  • Vara tagna i Lidköping eller bygden omkring Lidköping.

Tillsammans skapar vi minnen från Lidköping!

Publicerat av Evelina Thyne