En dag i juni – samtidsdokumentation

Under lördagen den 18/6 – 2022 dokumenterade 25 personer i Lidköping med omnejd sin dag i bilder för att dela med sig till Vänermuseet, där de skall ingå i museets samlingar.

1994 gjordes ett liknande projekt ”Spara en dag i bilder”. Dessa bilder har genom åren använts bland annat i utställningar och visar vardagslivet i Lidköping. Nu, nästan 30 år senare är det dags igen. Vi hoppas med insamlingen kunna få en fin samling bilder från Lidköping under en sommardag. Resultaten skall spegla livet i Lidköping med omnejd en sommardag i juni.

Under maj och tidiga juni var det möjligt för alla som skulle vara i trakten att anmäla sitt deltagande. De 25 personer som deltar har dokumenterat sin dag i Lidköping med omnejd, sammanlagt blir det 150 bilder med bildtext för varje bild.

Tillsammans skapar vi minnen från Lidköping!

Publicerat av Evelina Thyne