Påsklov på Vänermuseet!

Välkommen till Vänermuseet under påsklovet!Gå äggjakt, häng med Ålen Ålga, besök ett påskpyntat Ajax à la 1920-tal, måla och gör papperskrukor i Skaparverkstaden! Drop-in på samtliga aktiviteter:

Veckans program:

Tisdag 12/4:10.00-17.00 Påskäggsjakt i museets utställningar under hela dagen.
Hittar du alla ägg så att du kan lösa gåtan? Starta i receptionen där du får instruktionerna.
Ålder: Alla åldrar10.30-11.00 Häng med Ålen ÅlgaTräffa Ålen Ålga och häng med på en aktivitet på Vänermuseet.
Ålder: 2-5 år
Max antal barn: 15 st. Om det är är fler som vill vara med så kör Ålen Ålga en extra aktivitet strax efter.

Onsdag 13/4:10.00-17.00 Påskäggsjakt i museets utställningar under hela dagen.
Ålder: Alla åldrar11.00-14.00 Öppet hus i museilägenheten Ajax
I arbetarhemmet på Målaregatan 8 i Lidköping har tiden stått stilla sedan 1920-talet. Välkommen in alla som vill känna påskstämning från 1900-talets början.
Ålder: Alla åldrar
Plats: Målaregatan 8, Lidköping (följ skyltning)
Max antal deltagare: 15 personer i taget
Det kan vara svårt att ta sig i med rullstol och liknande eftersom byggnaden är gammal, men vi berättar gärna och visar föremål utanför för den som inte kan komma in.

Torsdag 14/410.00-17.00 Påskäggsjakt i museets utställningar under hela dagen.

Fredag 15/4: STÄNGT

Lördag 16/4 och söndag 17/4:11.00-16.00 Påskäggsjakt i museets utställningar under hela dagen.
Ålder: Alla åldrar11.00–12.30 och 13.30–15.00
Workshop i Skaparverkstaden med Ann Wiklund. Måla påskkort med akvarellfärger. Vik och dekorera en kruka i papper och plantera ett solrosfrö.
Max antal deltagare: 12 personer i taget

Är aktiviteterna anpassade för deltagare med funktionsvariationer? Ja, men är du i behov av extra stöd tar du med dig en stödperson. Särskild info för öppet hus i Ajax. Se info i programpunkten ovan.