Inför besöket

Vi på Vänermuseet tar med glädje emot skolklasser i våra utställningar, vår 1920-tals lägenhet eller ute i det fria. Ni kan både boka in er i något av våra skolprogram eller gå på egen hand i museet. Museets skolprogram ser ni längre ner på sidan. Klicka på rutorna för mer information om varje program.

Vi anpassar skolprogram och aktiviteter utifrån er. Det är därför önskvärt att vi innan mötet med er klass får information om klass, gruppstorlek, speciella behov och annat som ni pedagoger ser som viktigt för att optimera lärandesituationen.

Vad kostar det att gå på museet?

Att besöka museet på egen hand är gratis för alla skolor.
Avgifter för respektive skolprogram står under dessa.

Till läraren

Som lärare är du ansvarig för dina elever under hela besöket. Här får eleverna vara nyfikna, utforska, upptäcka och lära men tänk på att museet är öppet för allmänheten också. Förbered gärna dina elever på vad ett museibesök kan innebära och vad de har att vänta sig under dagen, till exempel genom Tillgänglighetshäfte Vänermuseet. Vår förhoppning är att programmen ska vara intressanta för både läraren och elever. Vi er fram emot ett gott samarbete under  besöket.

Stanna kvar efter besöket

Skulle ni vilja stanna kvar i museet efter ert besök behöver ni fråga om det innan så att det inte kolliderar med andra grupper och bokningar.

Äta matsäck

Ta gärna med er matsäck till besöket på museet. Om ni önskar sitta någonstans med bord och äta meddela oss i förväg så fixar vi en plats för er. Det är inte tillåtet att äta i museets utställningar.

Säkerhet

Vid händelse av brandlarm, följ instruktionerna som museipersonalen ger er. Vid en nödsituation går man mot närmaste nödutgång. Vid utrymning går man direkt ut, ytterkläder och annat lämnas i garderoben. Återsamlingsplats är parkeringen framför entrén. Museets personal utrymmer utställningsutrymmena för att vara säkra på att alla tagit sig ut. För att utrymningen vid en eventuell nödsituation ska gå snabbt och smidigt ber vi er behålla skorna på under besöket. Meddela oss om någon saknas.

Boka skolprogram

Skolprogram kan bokas året om via receptionen.
Tel: 0510-77 00 95
Mail: vanermuseet@lidkoping.se
Om skolprogrammet ska bokas hos någon annan anges detta för respektive program.

Avbokning av lektion

Skulle ni behöva avboka en lektion görs det senast en vecka innan. Avboka genom att ringa till den du bokat hos eller till receptionen 0510-77 00 95. Ej avbokad lektion faktureras med 500 kr.