Bokningar

Välkommen att boka guidning i Vänermuseets utställningar eller konferens i något av konferensrummen. All bokning sker via receptionen: 0510-770095 eller vanermuseet@lidkoping.se

Priser

Barn och unga upp till och med 19 år: fri entré
Vuxna: 70 kr
Årskort: 100 kr

Gruppentré: Ordinarie entrépris på 70 kr betalas upp till 700 kr (10 pers). Därefter debiteras 50 kr för varje medföljande person.
Guidning för grupper: 800 kr (+ entré enligt ovan)

Guidad tur i museilägenheten Ajax
Dröm dig tillbaka i tiden under en guidning av vår 20-talslägenhet som ligger i kvarteret Ajax i Lidköping.
Här bodde Ellen och Henning i 42 år. Inredningen är skänkt av privatpersoner och allt finns; möbler, textilier, köksutrustning med mera. Lägenheten har vedspis och rinnande vatten.
Max 10 personer/grupp. 600 kr.

Magasinsvisning
Boka en visning i Vänermuseets magasin. Erbjuds i mån av tid.
Max 15 personer/grupp. 600 kr.

Gruppbokningar som ligger utöver ordinarie öppettider debiteras med 600 kr för varje påbörjad timme, oavsett antal deltagare.

Guidad stadsvandring
Boka en stadsvandring i Lidköping där vi i huvudsak berättar om centrala stadens bebyggelse och den historia som finns kring det man kan uppleva idag. Vandringarna kan ha olika teman och inom vissa ramar även anpassas efter gruppens önskemål. Beroende på vem av oss som guidar, får vandringen ett varierat innehåll.
En stadsvandring kostar 40 kronor per person, minsta totalsumma är 300 kronor. Du bokar via receptionen: 0510-770095
Den guidade stadsvandringen startar med en samling vid Rådhuset på Nya stadens torg i den centrala delen av Lidköping.

Skolbesök
Vänermuseet tar med glädje emot skolklasser i utställningar, museilägenhet eller ute i det fria. Ni kan både boka in er i något av skolprogrammen eller gå på egen hand i museet. Alla skolor oavsett vilken kommun det gäller har alltid fri entré om ni besöker museet på egen hand.
Guidning av skolklass (gäller även SFI):
500 kr för skolor inom Lidköpings kommun
1000 kr för skolor utanför Lidköpings kommun
Läs mer om våra skolprogram 

Konferens och föredrag
Förlägg din konferens eller presentation hos oss på Vänermuseet. Vi har två lokaler att välja bland:

Aquarum är Vänermuseets populäraste konferensrum. Det finns plats för upp till 30 personer och rummet är möblerbart för olika typer av sittningar. Det finns tillgång till projektor och whiteboard. Rummet hyrs ut dagtid under museets öppettider.
100 kr/person heldag (kl. 10-17)
75 kr/person halvdag (kl. 10-13 el. 13-17)
Minsta kostnad för att boka är 400 kr.

Vallienrummet är en magnifik lokal med fantastik utsikt mot sjön Vänern och passar bra för konferenser, presentationer eller mingel. Här ryms upp till 50 personer i “biografsittning”. Rummet är helt designat av Bertil Vallien och inrymmer en av hans största glasbåtar som sträcker sig 3,5 meter precis över den porlande vattenrännan mitt i rummet.

Vallienrummet är en del av museet och stängs inte av för övriga besökare under museets ordinarie öppettider. Därför hyrs det endast ut på kvällstid. 
1800 kr första timmen, därefter 1400 kr för varje påbörjad timme.

Visst är det så att man jobbar mer effektivt om man avbryter med något avkopplande? Vi berättar gärna om museets kommande projekt, om verksamheten eller guidar er i utställningarna, från 5 minuter till 1 timme. Guidade visningar måste förbokas i samband med lokalbokningen. Priser står högre upp på den här sidan.

Barnkalas
Låt barnen ha sitt kalas hos oss på Vänermuseet! Fri tillgång till alla utställningar för barn och medföljande vuxna samt hyra av Aquarum där ni kan bjuda era gäster på fika, 1000 kr.

Alla bokningar görs via Receptionen på telefon: 0510-77 00 95