Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Livesänd Grand Opening! Djur & odjur samt QUILT 2020

1 september, 2020 kl. 17:30 - 18:30

Grand Opening av utställningarna broderiutmaningen “Djur & odjur” samt “QUILT 2020 – SYnade Sömmar” 1 september kl.17.30

Följ livesändningen via Vänermuseets profil på Facebook alternativt besök utställning på plats. 50 personer i taget.
Skaraborgs hemslöjdsförening och Förvaltningen för kulturutveckling gick ut med uppmaningen när världen drabbades av pandemin:
”- Slöjd stillar oro. Det är både vetenskapligt bevisat och upplevt av oss som håller på. Två timmar i vävstolen eller vid hyvelbänken skingrar tankarna och lugnar nerverna. Nu svajar tillvaron och vi behöver slöjden mer än någonsin.”
Över 800 personer anmälde sig till projektet och fick en lapp vitt kläde hemskickat. De har sedan haft ungefär tre månader på sig att brodera och skicka tillbaka sitt broderi. Det är med glädje vi har sett hur deltagarna tar ut svängarna med applikationer, stygn och färg. Textilkonstnären Erik Torstensson sätter ihop alla djur & odjur till ett stort kollektivt verk. Verket kommer därefter att turnera runt i landet. Det kommer att premiärvisas på Vänermuseet.

Träffpunkt Quiltköping är en av landets största arrangemang för lappteknik och kviltning.

Utställningen “QUILT 2020 Synande sömmar” är en utställning med 22 medverkande från hela Sverige. Här visas en samling av spännande och fantastiska textila konstverk upp. Sammanlagt mer än 50 kviltar visas. Delar av utställningen har visats i Prag.
Quiltköping har haft en tävling / utmaning i Traditionell kviltning och Art Quilt, för att utövare ska får tänja på sina gränser. I samband med utställningen visas även de kviltarna på museet. Tävlingen har haft en internationell jury.

Vänermuseet har återigen glädjen att under september månad visa de tre vinnarna i varje kategori; Traditionell och Art Quilt.

Program: 17:30 invigningstal, 18:45 avtäckning och mingel och musik i QUILT 2020

medarrangörer: Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen och Quiltköping

Detaljer

Datum:
1 september, 2020
Tid:
17:30 - 18:30
Webbplats:
www.vanermuseet.se

Arrangörer

Vänermuseet
Västra Götalandsregionen

Plats

Vänermuseet
Framnäsvägen 2 Lidköping + Google Map
Telefon:
0510-770095
View Plats Website