Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Forskarfredag på Vänermuseet

29 september, 2018 kl. 12:00 - 16:00

Kostnadsfritt!

Kom och prova på lieslåtter, njut av höstfika och lyssna på föredrag om det “blommande berget”!

Lördagen den 29 september fortsätter ForskarFredag med en kulturarvsdag på Vänermuseet. Då kan du prova på lieslåtter med duktiga instruktörer. Dessutom föreläser Eva Gustavsson om forskningsprojektet Det blommande berget, om hur Kinnekulles landskap och flora har förändrats sedan Linné var här på 1700-talet.

Från kl 12.00 till 15.00 kommer Malin Jakobsson och Elin Nordlinder att demonstrera hur lieslåtter fungerar. De visar upp redskapen och svarar på frågor om hantverket kring lieslåtter och traditionellt ängsbruk. Malin och Elin har en kandidatexamen från utbildningen Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk, med inriktning på landskapsvård, vid Institutionen för kulturvård i Mariestad. Aktiviteten äger rum utanför Vänermuseet och vi bjuder på höstfika bestående av hemlagad äppelpaj.

Kl 15.00-16.00 är det dags för föredrag inne på museet med Eva Gustavsson. Efter föredraget ges tillfälle att också ställa frågor. Eva är forskare och koordinator för kandidatprogrammet Trädgårdens och landskapsvårdens hantverk på Göteborgs Universitet. Hon var tidigare anställd som biolog på Vänermuseet.

Vetenskapsfestivalen ForskarFredag arrangeras över hela Sverige den sista fredagen i september sedan 2006. ForskarFredag samordnas nationellt av föreningen Vetenskap & Allmänhet. www.forskarfredag.se

Detaljer

Datum:
29 september, 2018
Tid:
12:00 - 16:00
Pris:
Kostnadsfritt!

Arrangör

Vänermuseet

Plats

Vänermuseet
Framnäsvägen 2 Lidköping + Google Map
Telefon:
0510-770095
View Plats Website