Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Internationella Kvinnodagen 8 mars 2021

8 mars, 2021

Ladda kaffebryggaren och slå dig ner vid skärmen! Den 8 mars uppmärksammar vi Internationella Kvinnodagen 2021 helt enligt traditionen fast ändå inte.
P.g.a rådande restriktioner blir eventet online i år (OBS! Du kan ta del av programmet utan att själv vara på facebook).
Här på facebookevenemanget bjuder NBV Väst, Konst, Kultur & Bibliotek samt Vänermuseet dig på:

 

Dansframträdandet KVINNOSTADEN med dansgruppen KOMPANI CATAPULT. Kvinnostaden är ett rörligt dansverk som spelas utomhus med en lokal staty som utgångspunkt. I Lidköping blir det Sara Videbeck så klart! Catapult målar om staden med dans och förkroppsligar statyn. Kompani Catapult är en samhällsaktuell dansgrupp med feministisk och demokratisk värdegrund som vill med sin sin danskonst berätta historier som både berör och upprör samt uppmanar till diskussion. Kompaniet vill utmana dansens finkulturstämpel och på så vis ge dans en större plats i vardagen.

 

Kortföreläsningar om tre Lidköpingskvinnor med spännande historier:
Elsa Svensson Sanfridsson – Lidköpings starkaste tjej?  Hör berättelsen som hur hon slog igenom som Elsa ”Necke” på idrottsarenorna och slog världsrekord!
Mary Anderson -emigranten från Saleby som via arbetarrörelsen kom att bli chef för Kvinnobyrån under arbetsmarknadsdepartementet i USA kom att förbättra arbetsvillkoren för många kvinnor.
Mia Lind- Modisten som gjorde stans finaste hattar under hattarnas storhetstid på 1900-talet.

Har du lust att ta en promenad så finns mer att se på utomhusutställningen Elsa, Mary & Mia framför Vänermuseet.

 

Detaljer

Datum:
8 mars, 2021
Webbplats:
www.vanermuseet.se

Arrangörer

Kultur i Lidköping
NBV

Plats

Vänermuseet
Framnäsvägen 2 Lidköping + Google Map
Telefon:
0510-770095
View Plats Website