Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Min plats i biosfären

1 juni, 2020 kl. 08:00 - 28 augusti, 2020 kl. 15:00

Gratis
Stenhusbacken Fotograf: Nicklas Larsson

I sommar vandrar Vänermuseets utställning Min plats i biosfären runt i biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle. Utställningen kommer stå på tre omtyckta platser och lyfta forskning om vilka favoritplatser människan har och vad de platserna betyder för människan. Hur påverkar dessa platser människan och hur kan människan påverka dem? Ett forskarlag vid Göteborgs universitet och Högskolan i Gävle har undersökt vilka attityder och tankar boende i biosfärområdet har kring sina favoritplatser. Forskningen har finansierats av Riksantikvarieämbetet och spridningen av forskningsresultaten finansieras av Formas

En favoritplats blir viktig att bevara och utställningen lyfter fram hur biosfärområdets kommuner jobbar med detta. Utställningens besökare kommer inte bara kunna ta del av vilka platser andra gillar, de kommer själva kunna dela med sig om vilka platser de tycker är viktiga att skydda och ha kvar.

Utställningen Min plats i biosfären kommer visas vid Stenhusbacken i Fröslunda i Lidköpings kommun under juni, vid Bäcken vid Ekudden i Mariestad under juli och avslutningsvis i Stora stenbrottet på Kinnekille i Götene kommun under augusti månad.

I utställningen får besökarna även möjlighet att se alla platser under olika årstider genom filmklipp, ta del av biosfärområdet och dela med sig om hur de tycker det ska förvaltas och utvecklas på ett hållbart sätt!

Ålder: Alla

Platser:
Lidköping vid Stenhusbacken i Fröslunda under juni
Mariestad vid Bäcken på Ekudden under juli
Götene vid Stora stenbrottet på Kinnekulle under augusti månad

Detaljer

Börjar:
1 juni, 2020 kl. 08:00
Slutar:
28 augusti, 2020 kl. 15:00
Pris:
Gratis
Evenemang Taggar:
, , , , ,
Webbplats:
www.vanermuseet.se

Arrangörer

Vänermuseet
Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle