Två nya utbildningar beviljade inom pilotprojektet Nationell Yrkesutbildning

Campus västra Skaraborg beviljas av Myndigheten för yrkeshögskolan två nya utbildningar med start i höst inom pilotprojektet Nationell Yrkesutbildning.

Två nya utbildningar

Nationell yrkesutbildning (NY) är namnet på den nya utbildningsformen för vuxna som startar till hösten. Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beviljat 38 ansökningar om att bedriva utbildning inom den nya utbildningsformen av dessa beviljades två utbildningar till Campus västra Skaraborg:

  • Process och underhållstekniker
  • Diagnostekniker fordon.

I höstas fick Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) i uppdrag att planera en pilotverksamhet med yrkesutbildning på gymnasial nivå enligt modellen för yrkeshögskolan med skräddarsydda utbildningar som svarar mot behoven i arbetslivet som inkluderar mycket praktisk arbetslivsanknuten utbildning (LIA) och leds av en grupp bestående av representanter från arbetslivet.

Enligt Svenskt Näringslivs är gymnasial yrkeskompetens den mest eftersökta och många företag har försökt rekrytera medarbetare med den utbildningsnivån.

Då NY-utbildningar dimensioneras utifrån arbetslivets behov på nationell nivå kommer utbudet att kunna komplettera den kommunala yrkesutbildningen på gymnasial nivå.

Våra utbildningar väntas starta i höst. Vill du läsa mer om den nya utbildningsformen nationell yrkesutbildning kan du läsa mer på myh.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om våra nya utbildningarna kommer inom kort.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: campuslidkoping@edu.lidkoping.se