Individuellt val och språk

Under gymnasietiden får alla elever på samtliga program välja Individuellt val om 200 poäng av de kurser skolan erbjuder.

Individuellt val

Utbudet är brett och det finns alltid kurser inom språk, idrott och inom det estetiska området samt kurser för att bredda sin behörighet till högskolan. Det finns möjligheter att välja kurser som ger meritpoäng. Individuellt val läses i årskurs 2 och 3.

Moderna språk

  • På Samhällsvetenskaps-, Naturvetenskaps-, och Ekonomiprogrammet ingår det moderna språk på programmet.
  • På Samhällsvetenskapsprogrammet läser samtliga elever två kurser om vardera 100 poäng under årskurs 1 och 2.
  • På Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet läser samtliga elever en kurs om 100 poäng under årskurs 1.
  • På Estetiska programmet och Teknikprogrammet kan det finnas möjlighet att i årskurs 1 fortsätta med steg 3 i det moderna språk som eleverna påbörjade i grundskolan. Det kan variera vilka språk som finns att välja mellan. Väljer man att fortsätta med sitt språk på dessa program så påbörjar man sitt individuella val redan i årskurs 1.
  • För elever som går på övriga program finns möjlighet att välja moderna språk som individuellt val i årskurs 2 och 3.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: dlgreception@edu.lidkoping.se