Teknikprogrammet

för dig som gillar teknik, design, produktion, konstruktion
eller IT.

Teknikprogrammet passar dig som vill...

 • studera teknik på universitet eller högskola och vara med och påverka framtiden.
 • lära dig om hur teknik utvecklas och fungerar i relation till människa, samhälle och miljö.
 • utveckla din kreativitet och lösa problem med hjälp av matematik, fysik och kemi.
 • lära dig programmering och få kunskap om interaktiv medie- och informationsteknik.

Tre intressanta inriktningar

Bra att veta om Teknikprogrammet

Under första året läser alla elever gemensamt och väljer inriktning till andra året på Teknikprogrammet. Efter tre år kan du välja att läsa ett fjärde år. Då får du en gymnasieingenjörsexamen, vilket ökar dina möjligheter att komma ut i arbetslivet direkt efter gymnasietiden.

Vi varvar teori med laborationer och praktiska övningar där din kreativitet tränas. Teknikprogrammet håller till i nya, moderna lokaler som håller en hög teknisk nivå på DLG Norra, Fabriksgatan 4, uppgång 7

Teknikprogrammet ger dig en bra grund för fortsatta universitet- och högskolestudier och ger dig en bred kompetens för framtiden. Många av våra elever kommer att jobba som civilingenjörer, arkitekter, IT-tekniker, produktionstekniker eller inom media.

Kurser på Teknikprogrammet

Poängplan Teknikprogrammet 24/25

Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet som är en utbildningsorganisation som utbildar gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen.

UF-företagande är en utbildning där eleverna startar och driver ett företag under ett läsår. Detta ger eleverna möjlighet att lära sig om företagande genom praktisk erfarenhet och att utveckla sin kreativitet och sitt entreprenörskap.

Alla elever driver ett UF företag i trean och är med och tävlar i olika kategorier. Går man vidare från den regionala mässan tävlar man i SM och sedan eventuellt i EM.

Teknikcollege Skaraborg

Framtidens jobb finns i hög utsträckning inom teknikindustrin. Teknikprogrammet på DLG är en del av Teknikcollege Skaraborg Länk till annan webbplats.. Teknikcollege jobbar med utbildningar inom de yrken som efterfrågas mest. Läs mer om Teknikcollege Länk till annan webbplats.

Bli gymnasieingenjör

På De la Gardiegymnasiet kan du läsa profilen informationsteknik med utgång nätverksteknik efter att du tagit studenten.

Skugga på TE

Är du nyfiken på hur det är att gå Teknikprogrammet är du välkommen att komma och skugga hos oss.

Så söker du till Teknikprogrammet

Frågor eller funderingar

Har du frågor eller funderingar kontakta arbetslagsledare Anders Olofsson telefon 0510-77 07 71 eller prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Vad tycker våra elever


Elever på Teknikprogrammet berättar

 • Oskar Fredriksson

  Elev på TE


  TE passade mina intressen och verkade utmanande. Vi har egna lokaler som vi inte delar med andra program på DLG. Ett tips är att studera hemma och att utnyttja alla hjälptillfällen som erbjuds.

 • Lisa Berg

  Elev på TE


  Jag gillar gemenskapen och den härliga stämningen. TE passar mig som vill ha svårare mattekurser. Jag gillar även CAD och digitalt skapande som är mer praktiskt.

 • Theo Beck

  Elev på TE


  Jag är intresserad av teknikens betydelse i samhället. Jag uppskattar kursupplägget och lärarna. Entreprenörskap är en av kurserna, där lär man sig om idéskapande, att driva företag och marknadsföra.

 • Lovisa Larsson

  Elev på TE


  Lärarna är bäst på hela skolan och ger bra och vettiga uppgifter. Uppgifter och prov kommer i vågor så gör klart uppgifterna så fort som möjligt och plugga matte och fysik 3-4 timmar i veckan, det förbättrar dina resultat.

 • Alvin Lundgren

  Elev TE4


  Jag valde TE4 för jag ville börja jobba så tidigt som möjligt efter gymnasiet och helst då inom IT. Det bästa med TE4 är att vi tar certifikat som stärker vår konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

 • Love Dahlqvist

  Elev TE4


  TE4 är perfekt eftersom man kan få ett bra jobb som gymnasieingenjör efter utbildningen. Man får lite erfarenhet inom yrket och ser om man vill fortsätta utbilda sig inom IT. Det är smart att gå på TE4 eftersom man får lära sig mycket under ett år.