Inför flytten

Planerar du en flytt? Att flytta hit innebär inte bara en ny adress, utan också en ny start fylld med möjligheter. Här är några viktiga tips att tänka på när du planerar din flytt till vackra Lidköping!

Är eleven bosatt i annan kommun?

Om eleven eller någon av vårdnadshavarna är bosatt i annan kommun behöver du kontakta Lidköpings kommun innan du gör ansökan.

Skriv sedan på ansökan (under extra information) om eleven kommer folkbokföras här i Lidköping vid önskad start eller inte. Om eleven inte kommer att folkbokföras i Lidköpings kommun, ange de särskilda skäl som gör att du söker plats här.

Läs mer om ansökan för elev bosatt i en annan kommun Länk till annan webbplats.

Tips inför flytten

  • Adressändring. Glöm inte att göra en adressändring hos Skatteverket, samt meddela din nya adress till alla relevanta parter, som banker och försäkringsbolag.
  • Utforska lokala tjänster som sjukvård, kollektivtrafik och fritidsaktiviteter. Det finns många resurser som kan hjälpa dig att snabbt känna dig hemma.
  • Lär känna din nya omgivning genom att utforska lokala butiker, restauranger och parker.
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: samhalle@lidkoping.se