Vänermuseet – för vattenliv och levnadsöden

Bland fiskar och sjöväsen, sjunkna skepp och skatter – på Vänermuseet kan du kasta loss och djupdyka i ett museum fullt av överraskningar och spännande berättelser.

Vänermuseet drönarbild

På museet finns alltid något att göra, för stor som liten, med hemliga vrår och kryp-in att utforska, och interaktiva utställningar att pröva. Häng med på Museiresan och lös kluriga uppdrag i utställningarna. Är du riktigt modig vågar du dig in i Sjöfruns håla.

I akvarierna kan du se många av Vänerns runt fyrtio fiskarter. På loven är det fiskmatningsshower då du får lära om hur fiskarna lever, vad de äter och hur de bor.

Utställningarna visar hur Vänern har kommit till och hur landskap och levnadssätt förändrats över tid. Här möter du också de som levt och verkat i staden, och de som rest ut och förändrat världen. Folkets berättelser bjuder på en resa i historien, med glimtar av tider långt före vår egen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se