På Djupet

Akvarierna på Vänermuseet ingår i utställningen – På Djupet – och är många av våra besökares favoritavdelning på museet.

I Akvarieavdelningen på nedervåningen får du lära dig mer om västeuropas största sjö, i akvarierna visas olika miljöer som finns i Vänern, allt ifrån kallvattenspecialister som öringen till Sverige mest kända fiskar så som mört och abborre.

I utställningen På djupet skildrar vi Vänerns viktiga betydelse som ekosystem men också relationen mellan Vänern och människan. Vänern täcker 5560 km2 av Sveriges landyta och ger en förutsättning för väldigt mycket liv, både under och ovan vattenytan. Bättre förståelse och kunskap om Vänern ger oss människor en möjlighet att bidra till en framtid för Vänern och en sjö/innanhav i balans.

Med jämna mellanrum bjuds det in till fiskmatning, en aktivitet som uppskattas av både stora och små besökare. Håll utkik i vår evenemangskalender för nästa tillfälle.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se