Arkeologiskola för barn

19 Maj, 2024
13:00 - 15:00
Lidköping
Är du intresserad av arkeologi och historia?

Kanske drömmer du om att bli arkeolog när du blir stor? Här har du chansen att hjälpa arkeologer att hitta fynd vid en riktig utgrävning!

I maj månad gräver arkeologer vid kyrkan i Skalunda. De letar efter spår från förhistorien och den 19 maj kan du få prova på att själv vara arkeolog! Ta på dig stövlar, oömma kläder efter väder och gärna handskar eller vantar. Medtag även vattenflaska, matsäck/fika och sittunderlag. Arkeologiskolan är för barn i åldrarna 6-12 år.

Det här gör vi på Arkeologiskolan:

  • Utgrävning: Vi letar efter fynd i jorden från utgrävningsplatsen. Vi tittar på vad som gömmer sig i jorden och funderar på vad fynden kan berätta om dåtiden. Ca 40 minuter.
  • Skalunda hög: Vi går tillsammans till Västsveriges största gravhög och pratar om hur man begravt sina döda under forntiden. Ca 40 minuter.
  • Arkeologi och historia: Vi tittar på fynd och skelett och pratar om vad arkeologi är, hur man blir arkeolog och hur vi kan veta något om dåtiden. Inkl. fikapaus. Ca 40 minuter.

När: Söndag 19 maj kl. 13.00-15.00.
Var: Skalunda kyrka, Lidköpings kommun.
För vem: Barn 6-12 år.
Anmälan: Anmäl dig via länken nedan. Antalet platser är begränsat.

Arkeologiskolan är gratis!

Anmäl dig här: via Västergötlandsmuseums hemsida!

Kontaktinformation

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se