Kristoffer av Bayern och Lidköping

05 Dec, 2023
12:00
Lidköping
En del av Historien om Sverige

I samband med veckans avsnitt ”Kampen om tronen”  i SVTs storsatsning Historien om Sverige, finns möjlighet att få höra vad unionskungen Kristoffer av Bayern har med Lidköping att göra!  

 

På Vänermuseet görs 2 visningar den 5:e december: kl.12.00 och kl 14.00. Du får en kort presentation kopplad till tiden då Kristoffer av Bayern vad kung och Lidköping fick sina stadsprivilegier. Efter presentationen finns det möjlighet att vidare utforska Lidköpings historia i utställningen Berättelser från Lidköping.   

 

Välkommen att boka din plats på vanermuseet.se

Kostnad: ingår i entréavgiften, 70 kr för vuxna, barn och unga under 20 år har fri entré. Årskort gäller.

Vill du veta mer om Sveriges historia i Skaraborg? Här hittar du mer fördjupningar och museer att besöka: Historien om Sverige i Skaraborg (vastsverige.com)

Kontaktinformation

Tillbaka till alla evenemang
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se