Kultur, sevärdheter och aktiviteter i Lidköpings kommun

I Lidköping finns det fantastiskt mycket att se och göra. Följ kontot Kultur i Lidköping på Instagram Länk till annan webbplats. eller Facebook Länk till annan webbplats. för tips om vad som är på gång i staden. På destinationsbolagets webbplats hittar du också evenemang och sevärdheter för hela kinnekullebygden. Ett axplock av det som finns ser du också nedan.

I Råda ligger Lidköpings stadsnära lantgård. Gården drivs av en ekonomisk förening. En plats dit alla är välkomna för att delta i någon av gårdens aktiviteter eller bara njuta av en stund i lantlig miljö tillsammans med alla djur.

Läs mer om gården eller hitta kontaktuppgifterna här på deras Facebooksida Länk till annan webbplats.

Läckö slott är ett vackert barockslott som ligger på Kållandsö i Vänern, cirka två mil från Lidköping. Det är ett av Västsveriges mest besökta turistmål och varje år arrangeras utställningar, evenemang och operor.

Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset ligger cirka 350 meter från Läckö Slott och är tänkt som en brygga ut till Djurö nationalpark och till andra naturområden runt om i Vänerskärgården. Här finns pedagogisk verksamhet, konferensmöjligheter, övernattning och restaurang.

Läs mer om dessa besöksmål på turistbyråns hemsida som vi länkar till i början av denna sida. Länk till annan webbplats.

Lidköping är en perfekt stad att shoppa i med stora och centrala gratisparkeringar, en uppsjö av härliga caféer och restauranger samt ett gediget utbud. Varje onsdag och lördag är det torghandel. Här på shoppinglidkoping.se kan du läsa mer om butikerna i stan. Länk till annan webbplats.

En geopark är ett område med geologi av internationell betydelse – alltså något som är unikt i världen. I en geopark berättar man om sambanden mellan geologi, biologi och kulturhistoria och ger förståelse för hur vi kan förvalta våra naturresurser och vår planet på ett hållbart sätt. Läs mer om Västra Götalands geopark och de många besöksmål som finns inom området här. Länk till annan webbplats.

Det finns många vackra vandringsleder i Lidköpings kommun - på destinationsbolagets webbplats (som är länkad överst på sidan) kan du läsa ingående beskrivningar om dem. Det finns också en enklare beskrivning här på vår hemsida.

Strax utanför stan ligger Lidköpings motorsportarena. På denna motorstadion finns tractorpullingbana, folkracebana, go-kartbana, motocrossbana, endurobana och miniracingbana. Mer om dem kan du läsa här. Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se