Vi söker gode män

Överförmyndare Västra Skaraborg söker personer som kan ta uppdrag som gode män och förvaltare. Det viktigaste är att du kan möta människor i olika situationer. Det är också bra om du är van vid vardagsekonomi och myndighetskontakter samt har kännedom om vilka bidrag och insatser som finns att få i samhället.

Är du empatisk och vill hjälpa andra?

Vi söker nu dig som är intresserad av att bli god man i kommunerna: Lidköping, Essunga, Grästorp, Götene, Skara, Karlsborg och Vara.

Som god man eller förvaltare fungerar man som ett stöd för den som inte klarar sig själv och som inte har möjlighet att utfärda fullmakt till någon. Det kan till exempel handla om att betala räkningar, göra en budget, göra ansökningar, abonnemang/avtal och att hjälpa till med myndighetskontakter.

Som god man agerar du alltså ställföreträdare för någon som saknar förmåga att företräda sig själv i olika situationer.

Uppdraget brukar uppfattas som både intressant och givande.

Uppdraget bör till största del ses som ideellt. Du är inte anställd av kommunen men har rätt att en gång per år begära arvode och kostnadsersättning för ditt uppdrag, huvudregeln är att arvodet betalas av huvudmannen - det vill säga av den person som du är god man eller förvaltare för. Ett genomsnittligt arvode ligger på ca 10.000:-/år. Hur stort arvodet blir beslutas av Överförmyndaren och beräknas utifrån hur omfattande uppdraget varit.

Vill du bli kontaktad för mer information? Klicka HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Redo för uppdrag som god man eller förvaltare?

Om du är intresserad av att bli god man eller förvaltare behöver du:

  1. Ta reda på vad uppdraget innebär. Detta gör du enklast genom att läsa på vår sida -Överförmyndare och god man (länk) .
  2. Lämna en intresseanmälan via Recruto (länk). Bekräftelsemail med inloggningsuppgifter kommer via e-post.
  3. Bli godkänd i vår lämplighetsprövning (Kontroll görs hos Kronofogden, polisens belastningsregister och socialtjänsten). Vi kan även komma att kontakta dig för kompletterande frågor samt information när lämplighetsprövning gjorts. Du kommer också behöva genomgå en grundutbildning (ca 2 timmar) innan du blir godkänd för ditt första uppdrag.
  4. Logga in i Recruto (länk) och lämna intresse för uppdrag som skulle passa dig samt besvara samtal och mail med individuella förfrågningar som Överförmyndaren kan göra.

Inloggning till rekryteringsportalen Recruto.

(för dig som registrerat din intresseanmälan i recruto och fått meddelande om att lämplighetsprövningen är klar)

Överförmyndare Västra Skaraborg kommer löpande att lägga ut annonser i portalen. Ta därför för vana att regelbundet logga in om du är intresserad av nya uppdrag. Observera att du behöver registrera dig och lämplighetsprövas enligt ovan innan du kan få uppdrag. Här loggar du in till portalen efter att du registrerat dig:  Inloggning till rekryteringsportalen Recruto

Om du inte längre är intresserad av uppdrag kan du logga in i Recruto och avregistrera dig. Du kan även ändra dina uppgifter om du tillexempel byter e-postadress, telefonnummer eller liknande. Kom ihåg att även meddela oss på Överförmyndaren om du gör ändringar så vi kan notera/ändra även i vårt ordinarie handläggningssystem.

Hör av dig till oss om du har frågor!

Är du intresserad och vill veta mer?

Välkommen att kontakta oss!

E-post: overformyndaren@lidkoping.se
Telefon: 0510-77 00 00

Eller fyll i formulär för att bli kontaktad av oss: Länk till formulär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Introduktionsutbildning för god man och förvaltare

Utbildning för ställföreträdare - Lidköpings kommun (lidkoping.se)

Hur är det att vara god man?

Har du någonsin tänkt på hur det är att vara god man? Vad innebär det i praktiken? Michael var nyfiken på uppdraget han med och bestämde sig för att ha ett litet samtal med Carina, som varit god man i många år

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se