E-tjänst för försörjningsstöd

Du kan söka försörjningsstöd via vår e-tjänst. Detta gäller för dig som har pågående ekonomiskt bistånd och som söker försörjningsstöd återkommande.

Du behöver:

  • Pågående insats ekonomiskt bistånd
  • Giltig e-legitimation eller bank-id
  • Vara folkbokförd i Lidköpings kommun

Tänk på detta innan du startar

Innan du startar är det bra att samla alla uppgifter om inkomster och utgifter som du ska ta upp i din ansökan. Du behöver inte skicka med några underlag, men spara dem för en eventuell kontroll.

Du kommer bara att kunna söka försörjningsstöd digitalt en gång per månad. När du har skickat in din ansökan för en månadsperiod stängs e-ansökan för nya ansökningar. Ansökan öppnar igen 15 dagar innan nästa månadsperiod börjar.

Om du har skäl för att fortsätta lämna in din ansökan på papper så går det också men du kommer då att behöva lämna in underlag med din ansökan.

Kontaktcenter ger dig tips

Vårt Kontaktcenter hjälper dig med din digitala ansökan om försörjningsstöd. Telefonnummer: 0510-77 00 00

Här kan du titta på en film om hur ansökan går till.

Stickprovskontroller

Vi utför stickprovskontroller med ett slumpmässigt urval. Vid en kontroll ska du kunna uppvisa handlingar gällande din ekonomi. Ni ska kunna styrka de utgifter ni har ansökt om samt visa att ni inte har oredovisade tillgångar. Vid en stickprovskontroll kommer vi att kontakta dig och meddela vilka handlingar du ska visa myndigheten.

Alla dina uppgifter måste stämma överens med ditt underlag. Du ansvarar för att dina uppgifter är korrekta. Att lämna felaktiga uppgifter kan vara bidragsbrott och leda till polisanmälan.

Stängningsdagar för underhåll av tjänsten

Stängningsdagar 2024

Stängningsdagar 2024

Januari

Tisdag 2:e

Juli

Tisdag 2:e

Januari

Tisdag 30:e

Augusti

Tisdag 6:e

Mars

Tisdag 5:e

September

Tisdag 3:e

April

Tisdag 9:e

Oktober

Tisdag 8:e

Maj

Tisdag 7:e

November

Tisdag 5:e

Juni

Tisdag 4:e

December

Tisdag 3:e

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: socialvalfard@lidkoping.se