Vänermuseet

Beläget vid Vänerns strand ligger Vänermuseet. Bakom den vitputsade fasaden med stora glaspartier sjuder det av liv alla dagar, året om med utställningar, akvarier, aktiviteter och evenemang.

Museet för hela familjen!

Vänermuseet är museet för hela familjen, det finns något för alla.

Akvariedelen ”På djupet”

I akvarieavdelningen kan du se många av Vänerns fiskarter som gädda, abborre, mört, sik, asp, björkna och ål. Det finns en och annan kräfta och ibland även ullhandskrabbor.

Utforska, lek och lär

Museet är lekvänligt museum och barnen kan lära sig spännande saker om bland annat skepp och skeppsvrak genom lek och aktivitet.

Historia och framtid

400 miljoner år historia, gott om föremål från förr kopplade till berättelser om sjöfart och handel, fyrarnas folk och bondefiskarens vardag finns i våra lokaler.

Vänermuseet har ansvar för stadens och bygdens kulturarv, det som minner om förr och ger förankring åt vår nutid. Utifrån det riktas blicken framåt och ger besökarna perspektiv och möjlighet att uppleva och lära sig något nytt.

Vänermuseets webbplats Öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se