Kurser på musikskolan

Vi har undervisning på de flesta instrument, sång, rytmik och även drillning.

Grundkurs

På Musikskolan har vi i årskurs 3 något som vi kallar Blockflöjtsång som är en kombination av blockflöjtsspel och sång. Här använder vi ett material som två av våra lärare, Yvonne Bjerkevik och Håkan Hindhammar, har skrivit.

Man måste inte vara med på detta för att få spela ett annat instrument i årskurs 4, men det kan vara en fördel eftersom man får lära sig lite noter och annat.

Instrument

Vi har undervisning på de flesta instrument. De instrument vi brukar kunna erbjuda en plats direkt på är stråk, brass och vissa träblås som oboe och fagott.

Vi hyr ut blås- och stråkinstrument till nybörjarna under deras första år, dock inte piano, gitarr, elgitarr, elbas, slagverk och blockflöjt. Fagott och tuba är hyresfritt första året.

Sång

Du kan få undervisning i solosång från det du börjar i årskurs 4. Innan dess kan man vara med i någon av våra körer.

Rytmik och småbarnsrytmik

Rytmik

Musikskolan erbjuder rytmik till förskolan och även till samtliga elever i årskurs 2 i kommunen där vi har så kallat kompanjonlärarskap.

Småbarnsrytmik

Småbarnsrytmik på Musikskolan sker i samarbete med öppna förskolan. Alla är välkomna.

Rytmikkurs

Kursen för dig som är 5-6 år. Vi ses antingen på onsdagar 17.50-18.30 eller torsdagar 17.50-18.30 på Musikskolan i Lidköping. Vi jobbar med musik utifrån rytmikmetodens grunder i 40 min. Sång, rörelse, dans, rytmer och gehör är några av delarna.

Anmäl dig redan nu till Musikskolan om du vill vara med. Har ni frågor är det bara att kontakta musikskolan.

Drillsektionen

Musikskolans drillsektion brukar uppträda tillsammans med Musikskolans paradorkester vid deras framträdanden, bland annat gör man en turné på våren till samtliga låg- och mellanstadieskolor i Lidköping.

Tid: tisdagar klockan 17.00-18.30
Plats: Dalängskolans gymnastiksal.

För anmälan eller frågor, kontakta Musikskolan. 0510-77 07 40

Suzukifiol

Vi har kurser i fiol med Suzukimetoden. Genom att lyssna, härma och leka lär sig barnen spela fiol enligt Suzuki-metoden. Detta är en pedagogisk metod som bygger på att deltagaren får lära sig sitt instrument i sin egen takt, i små steg.

Kursen riktar sig i första hand till femåringar som tillsammans med föräldrar får en individuell lektion och en grupplektion i veckan.

Ansökan gör du i självservice Länk till annan webbplats.

Musikal

En kurs för dig som vill sjunga, dansa och agera!
Stars of Tomorrow åk 1-5, onsdagar 16.30-17.30.
Showstoppers åk 6-gy 3, tisdagar 16.00-17.30.

Spetskurser

Här finns kurser för dig som spelat ett tag och vill fördjupa dig inom något område eller bara bredda dina kunskaper. Riktar sig i första hand till Musikskolans elever men även övriga intresserade är välkomna att söka!

Kurs för barn med funktionsvariation

Musikskolan drar igång en grupp för barn med särskilda/speciella behov.

Fokus ligger på musikupplevelse, delaktighet och medskapande.

Under 40 minuter jobbar vi med sånger, dans/rörelse, musik och rytmik där alla kan och får synas, medverka, njuta, uttrycka sig och bidra på sitt eget sätt.

Vi bygger en trygg grupp med gemenskap och bildstöd. Det kommer vara många fasta punkter så man känner igen sig. Alla ska ha en assistent/anhörig med sig som också deltar, stöttar och delar med sig.

Ålder: 7-12 år

Vi ses på Musikskolan i Stadsträdgården.

Onsdagar kl. 15:30-16:10

Vi kommer vara två pedagoger från Musikskolan som leder gruppen.

Välkommen!

Eva Ekhagen 073-947 21 20

Kevin McCallum 070-921 64 44

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: